Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Bezichtigen


De corporaties nodigen u uit voor de bezichtiging. U ontvangt de uitnodiging per post, telefoon of e-mail.

In de uitnodiging staat wanneer en hoe u de woning kunt bezichtigen. Is de woning nog bewoond, dan krijgt u de contactgegevens van de huidige bewoner om een afspraak te maken. Als de woning onbewoond is ontvangt u een uitnodiging voor een (groeps)bezichtiging. Bij een groepsbezichtiging is verplaatsing van de afspraak niet mogelijk, bij een individuele bezichtiging moet u hierover contact opnemen met de desbetreffende corporatie.

In de uitnodiging leest u ook wanneer u uiterlijk moet doorgeven of u de woning accepteert of niet. Doet u dit niet op tijd, dan vervalt de aanbieding.

Het is niet de bedoeling dat u de woning gaat bekijken als u geen uitnodiging heeft ontvangen.

Kloppen uw inschrijfgegevens?
Het is heel belangrijk dat uw inschrijfgegevens kloppen. Voor de meeste woningen krijgt u een aanbieding per e-mail. Staat er een verkeerd e-mailadres in uw inschrijfgegevens, dan kunt u daardoor woningen mislopen. U ontvangt dan geen woningaanbieding en eventuele andere informatie hierover, zoals het tijdstip van de bezichtiging en tot wanneer u kunt reageren.

Daarnaast is het ook belangrijk dat alle andere gegevens juist zijn. Als bij de documentcontrole blijkt dat bijvoorbeeld uw inkomen of de huishoudsamenstelling niet klopt, dan kan een woning aan u voorbij gaan.


Veelgestelde vragen

Wanneer mag ik een woning bezichtigen?

Na de selectie worden er kandidaten uitgenodigd. Per woning kunnen dit meerdere kandidaten tegelijk zijn.

U ontvangt gegevens van de huidige bewoner (of de contactpersoon) om een afspraak te maken, u krijgt de bezichtigingsdatum en -tijd door of u ontvangt een uitnodiging voor een groepsbezichtiging. Verder wordt u geïnformeerd wanneer u uiterlijk moet doorgeven dat u de woning wel of niet accepteert.

Het is niet mogelijk om een door de corporatie geplande woningbezichtiging te verplaatsen. Als u zelf niet op het tijdstip kunt komen, mag u wel iemand namens u sturen. Let op: het is dan niet mogelijk om de woning later alsnog zelf te bezichtigen.

Deze informatie geldt alleen voor woningen die per e-mail worden aangeboden. Wordt een woning door de woningcorporatie via de post of per telefoon aangeboden, dan leest of hoort u hoe u de woning kunt bezichtigen. 

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Hoe word ik uitgenodigd voor een bezichtiging?

U kunt op verschillende manieren worden uitgenodigd om een woning te bezichtigen. Dit verschilt per woningcorporatie. U krijgt een uitnodiging per post, e-mail of telefoon.

Voor een woningbezichtiging krijgt u de contactgegevens van de huidige bewoner of de bezichtigingdatum en -tijd door. Verder wordt u geïnformeerd wanneer u uiterlijk moet doorgeven of u de woning wel of niet accepteert.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat uw vraag er niet bij? Stel hem dan aan het Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.