Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Voor een sociale huurwoning


U heeft een inschrijving bij WoningNet nodig als u wilt reageren op sociale huurwoningen. Inschrijven kan via deze website.

U kunt zich altijd inschrijven als woningzoekende in de Gooi en Vechtstreek. Na uw inschrijving bouwt u zoekwaarde op. Hoe hoger uw zoekwaarde, hoe meer kans u maakt op een woning.

Er geldt een maximum inkomensgrens om in aanmerking te kunnen komen voor een sociale huurwoning.

Woningzoekenden met binding met de regio krijgen voorrang op woningzoekenden zonder deze binding.

Als u zich inschrijft via deze website krijgt u direct een e-mail met een link naar een pagina om uw registratie te kunnen voltooien. Het registratienummer maakt WoningNet voor u aan, het wachtwoord mag u zelf bedenken. Na voltooiing ontvangt u een bevestiging per e-mail. U kunt vanaf dat moment op het woningaanbod reageren.

Inschrijfkosten

Een inschrijving bij WoningNet Gooi en Vechtstreek kost € 15,- en is één jaar geldig. U kunt uw inschrijfkosten betalen via iDEAL of u kunt een machtiging afgeven voor de betaling.

Na één jaar kunt u uw inschrijving verlengen. Na het betalen van de verlengingskosten (€ 15,-, prijspeil 2016) is uw inschrijving weer één jaar geldig.


Veelgestelde vragen

Wat zijn de voorwaarden voor een inschrijving bij WoningNet?
  • U moet minimaal achttien jaar zijn. Als blijkt dat u bij uw inschrijving jonger was dan 18 jaar, dan vervalt uw inschrijving. De betaalde inschrijfkosten worden niet teruggestort;
  • U beschikt over de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsstatus;
  • U mag maar één keer staan ingeschreven als hoofdaanvrager of als medeaanvrager.

Een inschrijving is persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar op iemand anders.
Een inschrijving is één jaar geldig. Daarna kunt u uw inschrijving weer met één jaar verlengen.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Wat kost een inschrijving en hoe betaal ik?

Een inschrijving voor sociale huurwoningen kost € 15,- voor één jaar. U kunt uw inschrijving betalen via iDEAL of u kunt een machtiging afgeven voor de betaling.

Na één jaar kunt u uw inschrijving verlengen. Een verlenging kost € 15,- (prijspeil 2016) en is weer één jaar geldig. U kunt de verlengingskosten via iDEAL betalen of via een machtiging. Ongeveer een maand voor de vervaldatum ontvangt u automatisch een e-mail over de verlenging.

U bent zelf verantwoordelijk voor de betaling van de verlengingskosten. Ook als u het automatische bericht niet heeft ontvangen.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Het lukt niet om me bij WoningNet in te schrijven via internet

Als een inschrijving via internet niet lukt, kan dit verschillende redenen hebben:

• U heeft een tweelingbroer of -zus die al staat ingeschreven bij WoningNet. Neem contact op met het Klantcontactcentrum via het contactformulier. Stuur een kopie mee van een geldig legitimatiebewijs van zowel uzelf als van uw tweelingbroer of -zus;    

• Er is een andere persoon die dezelfde achternaam en geboortedatum heeft. Neem contact op met het Klantcontactcentrum via het contactformulier. Stuur een kopie mee van een geldig legitimatiebewijs.  

• U staat al ingeschreven bij WoningNet, regio Utrecht. Vraag uw inschrijfgegevens op via het Klantcontactcentrum van WoningNet.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Ik heb nu een jaarinkomen hoger dan € 38.035, is inschrijving bij WoningNet zinvol?

U kunt in de Gooi en Vechtstreek in aanmerking komen voor een sociale huurwoning als u een inkomen heeft tot € 48.655 (toetsingsinkomen van het huishouden, kinderen niet meegerekend). Een klein deel van de sociale huurwoningen wordt verhuurd aan personen met een middeninkomen tot € 48.655. De overige sociale huurwoningen zijn bestemd voor personen met een inkomen tot € 38.035.

Overweegt u zich bij WoningNet in te schrijven, dan is het belangrijk dat u zelf de afweging maakt of dit voor u zinvol is. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u al ingeschreven staat bij WoningNet en dat uw inkomen hoger is dan € 48.655. Misschien verwacht u dat uw inkomen gaat dalen en dat u over een tijdje wel in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. In de tussentijd bouwt u dan zoekwaarde op.

Andersom kan het ook zo zijn dat u nu niet genoeg verdient, maar dat u de komende jaren meer gaat verdienen. Denk dus goed na voordat u zich in- of uitschrijft bij WoningNet.

Meer informatie over dit onderwerp.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat uw vraag er niet bij? Stel hem dan aan het Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.