Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Huidige woonsituatie


Uw huidige woonsituatie heeft invloed op hoogte van uw zoekwaarde. De zoekwaarde bepaalt de volgorde van toewijzing. De kandidaat met de hoogste zoekwaarde, krijgt de woning toegewezen.

Lees meer over de zoekwaarde.


Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een doorstromer en een starter?

Een doorstromer bewoont als hoofdhuurder een zelfstandige huurwoning of een koopwoning in de Gooi en Vechtstreek en laat die na verhuizing leeg achter.

Een starter is een woningzoekende die geen zelfstandige woonruimte in de Gooi en Vechtstreek achterlaat bij een verhuizing.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Hoe bepaal ik mijn zoekwaarde?

De zoekwaarde wordt bepaald door uw status (starter of doorstromer), het type woning dat u nu bewoont (huur- of koopwoning) en de eventuele woonduur die u heeft opgebouwd in uw huidige woning.

Bent u een starter, dan is uw zoekwaarde gelijk aan uw inschrijftijd bij WoningNet.

Bent u een doorstromer en laat u een sociale huurwoning in de regio achter, dan is uw zoekwaarde uw inschrijftijd plus 75% van uw oude zoekwaarde.
Bent u doorstromer en laat u een koopwoning, vrijesectorhuurwoning of particuliere sociale huurwoning achter, dan is uw zoekwaarde uw inschrijftijd plus een periode van uw opgebouwde woonduur*.

* Heeft u een inschrijfduur van voor 29 september 2011 of bent u in uw koopwoning of vrijesector of particuliere huurwoning gaan wonen voor 29 september 2011? De tijd die u in uw woning woont tot 29 september 2011 krijgt u gedeeltelijk eenmalig mee in uw zoekwaarde. U moet uw opgebouwde woonduur wel aantonen met een uittreksel van de basisregistratie personen (BRP). Dit kunt u aanvragen bij uw gemeente.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat uw vraag er niet bij? Stel hem dan aan het Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

×
Vernieuwde website

Het systeem van de website is vernieuwd . Hiervoor zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd. Vul uw gegevens aan om weer persoonlijk woningaanbod te ontvangen.
Lees er meer over in het nieuwsbericht.

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.