Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Spelregels


U kunt een sociale huurwoning huren als uw inkomen passend is bij de huur. Reageren op een sociale huurwoning (nettohuur tot en met € 720,42) is alleen mogelijk met een jaarinkomen tot maximaal € 38.035 (verzamelinkomen van alle leden van uw huishouden, inwonende kinderen niet meegerekend).

Een uitzondering wordt gemaakt voor woningzoekenden met een jaarinkomen tussen € 38.035 en € 48.655. Zij kunnen reageren een sociale huurwoning als dat specifiek in de advertentie staat vermeld.

Voor urgenten kunnen de inkomensgrenzen afwijken. Deze groep kan ook met een hoger inkomen reageren op sociale huurwoningen. Zorg dat altijd het juiste inkomen in uw inschrijving bij WoningNet staat. Uw inkomen wordt bij toewijzing gecontroleerd.

Huurtoeslag en betaalbaarheid

Als u een sociale huurwoning wilt huren, dan moet u die uiteraard kunnen betalen. Mogelijk komt u in aanmerking voor huurtoeslag. Als u bent ingelogd, ziet u bij het plaatsen van een reactie onderaan in de woningadvertentie hoeveel huurtoeslag u eventueel kunt krijgen als de woning aan u wordt toegewezen. Dit wordt automatisch berekend door het systeem en is afhankelijk van het aantal gezinsleden, uw leeftijd, uw huishoudinkomen en de huurprijs (maximale rekenhuur is € 720,43 voor jongeren van 18 t/m 22 jaar is dit maximaal € 424,44). Deze automatische berekening is een indicatie.

Bekijk hier het overzicht van waar u met welke huishoudsamenstelling en inkomen voor in aanmerking komt.

Op de site van de Belastingdienst kunt u zien of u in aanmerking komt voor huurtoeslag en wat het mogelijke bedrag is.


Veelgestelde vragen

Hoe worden de woningen verdeeld?

Woningzoekenden die hebben gereageerd op een sociale huurwoning worden door de zogeheten selectie in een volgorde gezet. Een computersysteem voert deze selectie uit. De volgorde wordt bepaald op basis van eventuele voorwaarden die bij de woning staan vermeld en op de zoekwaarde van de woningzoekenden.

De standaardselectie van de sociale huurwoningen wordt gemaakt op basis van de zoekwaarde. Alleen woningzoekenden met een urgentie hebben voorrang. Een uitzondering zijn de huurwoningen waarbij in de advertentie staat: urgentie geeft geen voorrang. Deze huurwoningen worden uitsluitend toegewezen op basis van zoekwaarde.

Een uitzondering hierop zijn de jongerenwoningen exclusief t/m 25 jaar. Deze worden altijd via loting verdeeld. In Gooi en Vechtstreek worden de meeste woningen toegewezen met voorrang voor regionale binding.

Deelnemers aan de spoedzoekregeling maken kans op een sociale huurwoning via loting.

 

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat uw vraag er niet bij? Stel hem dan aan het Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

×
Vernieuwde website

Het systeem van de website is vernieuwd . Hiervoor zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd. Vul uw gegevens aan om weer persoonlijk woningaanbod te ontvangen.
Lees er meer over in het nieuwsbericht.

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.