Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Woonvormen


De woningcorporaties in de Gooi en Vechtstreek bieden ook woningen aan met speciale aanpassingen of bestemd voor bijzondere doelgroepen.

Jongerenwoningen
Een jongerenwoning is een woning bedoeld voor de woningzoekenden in de leeftijdscategorie van 18 tot en met 22 jaar. Jongeren onder de 23 jaar krijgen voorrang voor deze woningen. Deze woningen zijn dus niet exclusief voor jongeren onder de 23 jaar.

Exclusief t/m 25 jaar (jongerenwoningen via loting)
Jaarlijks bieden de woningcorporaties maximaal 350 woningen via loting aan voor woningzoekenden tot en met 25 jaar. Deze woningen hebben een maximale oppervlakte van 55m². Deze woningen zijn in de woningadvertentie te herkennen aan de tekst: Exclusief t/m 25 jaar.
Let op: de hoofdaanvrager moet aan de leeftijdsnorm voldoen.
Jongeren tot en met 25 jaar kunnen naast het loten ook reageren op het reguliere woningaanbod.

Seniorenwoningen
Seniorenwoningen zijn gelijkvloerse woningen voor mensen vanaf 55 jaar. U heeft voor een seniorenwoning geen indicatie nodig. Als een woning wordt geadverteerd met voorrang voor senioren hebben woningzoekenden waarvan de hoofdaanvrager 55 jaar of ouder is voorrang op de andere woningzoekenden.

Aanleunwoningen
Bij deze woningen kunnen de bewoners extra service krijgen in de vorm van zorg en ondersteuning. Bij een aanleunwoning hebben woningzoekenden waarvan de hoofdaanvrager 65 jaar of ouder is voorrang op de andere woningzoekenden.

Zorgwoningen
Zorgwoningen zijn aangepast voor bewoners die zorg nodig hebben. Deze woningen zijn geschikt voor mensen met een kleine of grotere zorgbehoefte. Woningzoekenden met een zorgindicatie hebben voorrang voor zorgwoningen. De corporaties verhuren de zorgwoningen via deze website. De zorg koopt u zelf in bij de door u gewenste zorgaanbieder.
Als u een WLZ- of WMO-indicatie heeft, kunt u dit bij uw inschrijfgegevens registreren. Log in en klik op rechtsboven op Mijn WoningNet. Kies voor Profiel en leg dan bij Voorrangsregelingen vast dat u een indicatie heeft. Als u daarna reageert op een zorgwoning ziet het systeem automatisch dat u voorrang heeft voor deze woningen.

Toegankelijkheid woning
In de woningadvertentie staat (als dat van toepassing is) in welke mate de woning toegankelijk is met een rolstoel of een rollator.
Meer informatie over de toegankelijkheid van woningen.


Veelgestelde vragen

Hoe schrijf ik me in voor een aanleunwoning en wat zijn de voorwaarden?

In de Gooi en Vechtstreek worden de meeste aanleunwoningen via WoningNet aangeboden.

Om te kunnen reageren op aanleunwoningen moet u zich inschrijven bij WoningNet. Als de hoofdaanvrager 65 jaar of ouder is, kan er met voorrang worden gereageerd op deze huurwoningen. U moet voldoen aan de voorwaarden die in de woningadvertentie staan.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Hoe schrijf ik me in voor een seniorenwoning en wat zijn de voorwaarden?

In de Gooi en Vechtstreek worden de meeste seniorenwoningen via WoningNet aangeboden.

Om te kunnen reageren op seniorenwoningen moet u zich inschrijven bij WoningNet. Als de hoofdaanvrager 55 jaar of ouder is, kan er met voorrang worden gereageerd op deze huurwoningen. U moet voldoen aan de voorwaarden die in de woningadvertentie staan.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Hoe kom ik in aanmerking voor een zorgwoning?

U heeft een WLZ- of WMO-indicatie nodig om in aanmerking te kunnen komen voor een zorgwoning. Heeft u zo'n indicatie, dan kunt u dit zelf bij uw gegevens vastleggen.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat uw vraag er niet bij? Stel hem dan aan het Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

×
Vernieuwde website

Het systeem van de website is vernieuwd . Hiervoor zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd. Vul uw gegevens aan om weer persoonlijk woningaanbod te ontvangen.
Lees er meer over in het nieuwsbericht.

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.