Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Begrippen


A
Aanleunwoning

Dit is een woning waarbij de bewoners extra service kunnen krijgen in de vorm van zorg en ondersteuning. Bij een aanleunwoning hebben woningzoekenden waarvan de hoofdaanvrager 65 jaar of ouder is voorrang op de andere woningzoekenden.

AppartementFlat

Een appartement is een gelijkvloerse woning in een groter gebouw, zoals een flat.

B
Benedenwoning

Een benedenwoning is een gelijkvloerse woning met de voordeur direct aan de straat.

Bovenwoning

Een bovenwoning is een woning met de voordeur direct aan de straat, met een trap naar de verdieping waar de woning gelegen is.

D
Digizine

Een digitale woningkrant met daarin maximaal zes passende sociale huurwoningen uit uw persoonlijk woningaanbod. Eventueel bevat het Digizine ook maximaal drie vrijesectorhuur- en drie koopwoningen.

E
Eengezinswoning

Dit is een woning (meestal met twee verdiepingen) met de voordeur op de begane grond, doorgaans in een rij naast elkaar, vaak met tuin en zonder bovenburen.

Energielabel

Het energielabel geeft weer hoe goed een woning is aangepast op het besparen van energie, bijvoorbeeld door isolatie of dubbel glas. Klasse A betekent dat de woning energiezuinig is. Klasse G geeft aan dat de woning weinig mogelijkheden geeft om energie te besparen.

Exclusief t/m 25 jaar

Jaarlijks bieden de woningcorporaties maximaal 350 woningen via loting aan voor woningzoekenden tot en met 25 jaar. De aangeboden woningen hebben een maximale oppervlakte van 55m².

G
Galerijwoning

Een galerijwoning is een gelijkvloerse woning met de voordeur aan een galerij.

Gelijkvloerse woning

Een woning met alle kamers op dezelfde verdieping.

H
Huishouden

Een huishouden is een alleenstaande of meerpersoonshuishouden, met of zonder kinderen, die een duurzaam gemeenschappelijke huishouding voeren of willen gaan voeren.

J
Jongerenwoning

Een jongerenwoning is een zelfstandige of onzelfstandige woning bedoeld voor de woningzoekenden in de leeftijdscategorie van 18 tot en met 22 jaar. Jongeren onder de 23 jaar krijgen voorrang voor deze woningen.

M
Maisonnette

Een maisonnette is een ongelijkvloerse woning met minimaal twee verdiepingen met de voordeur aan de straat, in een portiek of aan een galerij.

N
Normale woning
Een normale woning heeft geen speciale voorzieningen of aanpassingen.
P
Portiekwoning

Een portiekwoning is een woning zonder trappen met de voordeur in een portiek.

S
Seniorenwoning

Een seniorenwoning is bedoeld voor mensen vanaf 55 jaar. Deze woningen liggen meestal op de begane grond of eerste verdieping, of zijn bereikbaar met een lift. Woningzoekenden onder de 55 jaar kunnen ook reageren, maar komen bij de selectie na de 55-plussers.

Slaagkans

Bij de slaagkans wordt uw zoekwaarde of urgentie/indicatie vergeleken met andere woningzoekenden die op de woning kunnen reageren. Bij de berekening van de slaagkans houden we rekening met de populariteit van soortgelijke woningen en de hoeveelheid weigeringen op vergelijkbare woningen in de afgelopen twee jaar. De slaagkans is alleen maar een indicatie.

Sociale huur

Sociale huurwoningen hebben een maximale nettohuur van € 720,42 per maand.

Studio

Een zelfstandige woning die uit één kamer bestaat.

T
Tussenwoning

Een woning tussen twee andere woningen.

V
Vrijesectorhuur

Vrijesectorhuurwoningen hebben een netto huurprijs van minimaal € 720,42 per maand. U kunt geen huurtoeslag krijgen voor vrijesectorhuurwoningen.

W
Woonwensen

Door u opgegeven wensen waaraan uw toekomstige woning moet voldoen.

Z
Zelfstandige woning

Een zelfstandige woning heeft een eigen voordeur en eigen voorzieningen, zoals keuken en badkamer die niet gedeeld worden met anderen.

Uitleg ?

×
Vernieuwde website

Het systeem van de website is vernieuwd . Hiervoor zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd. Vul uw gegevens aan om weer persoonlijk woningaanbod te ontvangen.
Lees er meer over in het nieuwsbericht.

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.