Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Toegankelijkheid


De woningcorporaties informeren u over de toegankelijkheid van de woningen. Icoontjes in de woningadvertenties tonen of een woning geschikt is voor mensen die een gelijkvloerse woning, een rollatorwoning of een rolstoelwoning zoeken.

Hoe werkt het?
Bij elke woning geeft de corporatie aan of de woning geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn, een rollator of een rolstoel gebruiken. Door het gebruik van herkenbare icoontjes ziet u in één oogopslag of de woning voor u geschikt is. Er zijn vier categorieën: 

Geen icoon De woning is niet geschikt voor woningzoekenden met een fysieke beperking. Dit geldt bijvoorbeeld voor eengezinswoningen, appartementen vanaf de eerste verdieping zonder lift en appartementen met hoge drempels.
Gelijkvloerse woning: appartement op de begane grond of bereikbaar per lift. Geen hoge drempels of treden die de toegang belemmeren. Geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, maar geen hulpmiddelen nodig hebben.
Rollatorwoning: geschikt voor mensen met een rollator. Er is een brede toegang tot de woning en/of het gebouw, ook de deuropeningen in de woning zijn breed, een eventuele helling is niet steil, de toegangsdeuren gaan automatisch open en er is een ruime lift aanwezig.
Rolstoelwoning: geschikt voor mensen met een rolstoel: deuren, gangen en liften zijn zo groot en breed dat u gemakkelijk kan bewegen met een rolstoel. Ook de keuken en badkamer zijn groot genoeg om in te draaien en de douche heeft geen verhoogde instap.

Belangrijk:  Heeft u een indicatie voor een aangepaste woning of een urgentie, dan kunt u in de woningadvertentie zien of u voorrang krijgt voor deze woning.

 

Woonwensen

U kunt bij uw woonwensen kiezen voor een gelijkvloerse woning, rollatorwoning of rolstoelwoning. Hierdoor zoekt u gerichter naar een woning die voor u geschikt is.

Zo past u uw woonwensen aan:

  • Log in en klik bij Mijn gegevens op Mijn profiel;
  • Bij Woonwensen kunt u bij Toegankelijkheid kiezen voor een gelijkvloerse woning, rollatorwoning of rolstoelwoning.
  • Klik op Opslaan

Veelgestelde vragen

Hoe zie ik of een woning toegankelijk is met een rollator of een rolstoel?
Bij elke woning geeft de corporatie aan of de woning geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn, een rollator of een rolstoel gebruiken. Door het gebruik van herkenbare icoontjes ziet u in één oogopslag of de woning voor u geschikt is. Lees meer over toegankelijkheid van woningen.
Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat uw vraag er niet bij? Stel hem dan aan het Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.