Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Nieuwe regels woningzoekenden


De overheid voert vanaf 1 januari nieuwe regels in voor het verhuren van sociale huurwoningen. Woningcorporaties gaan woningen passend toewijzen. De overheid wil daarmee voorkomen dat huishoudens met recht op huurtoeslag in woningen met een huur boven de aftoppingsgrens terechtkomen. Dat heeft mogelijk gevolgen voor u als u een huis wilt gaan huren.

Begin december informeren wij u op welke woningen u vanaf 1 januari 2016 kunt reageren. Om per 1 januari als corporaties passend toe te wijzen, worden de nieuwe regels vanaf 7 december aanstaande geïmplementeerd binnen WoningNet. Om voor de juiste woningen in aanmerking te komen is het belangrijk dat uw verzamelinkomen, huishoudgrootte (inclusief kinderen) en zoekwaarde correct staan opgevoerd in WoningNet. 
Reageert u nu op woningen, neem dan contact op met de lokale corporatie(s). Passend toewijzen geldt niet voor de sociale huurwoningen die worden verhuurd door particuliere verhuurders.

Uitleg ?

×
Vernieuwde website

Het systeem van de website is vernieuwd . Hiervoor zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd. Vul uw gegevens aan om weer persoonlijk woningaanbod te ontvangen.
Lees er meer over in het nieuwsbericht.

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.