Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Maximaal jaarinkomen voor sociale huurwoning

De overheid heeft in 2011 een maximaal jaarinkomen ingesteld om voor een sociale huurwoning in aanmerking te kunnen komen. Dit bedrag wordt, net zoals de maximale netto huurprijs, ieder jaar aangepast.

Per 1 januari 2019 is de maximale netto huurprijs voor een sociale huurwoning € 720,42. Het maximale jaarinkomen (verzamelinkomen van uw huishouden, kinderen niet meegerekend) waarmee u op een sociale huurwoning kunt reageren is vastgesteld op € 38.035.

Uitzonderingen

Een uitzondering wordt gemaakt voor woningzoekenden met een zogeheten middeninkomen: een jaarinkomen tot € 48.655. Zij kunnen reageren op een sociale huurwoning als in de woningadvertentie staat dat de woning ook is bedoeld voor middeninkomens. Zie ook de huur-inkomentabel.

Uw inkomensgegevens bij WoningNet

Het is belangrijk dat u het juiste inkomen opgeeft in uw inschrijfgegevens. Uw inkomen wordt bij toewijzing altijd door de corporatie gecontroleerd. Als dan blijkt dat u meer dan € 38.035 verdient (bij woningen voor middeninkomens € 48.655), gaat de woning alsnog aan u voorbij. Het is daarom belangrijk om de juiste en actuele inkomensinformatie in uw inschrijving te hebben staan.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum van WoningNet op telefoonnummer 088 - 123 15 00 (lokaal tarief).

Uitleg ?

×
Vernieuwde website

Het systeem van de website is vernieuwd . Hiervoor zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd. Vul uw gegevens aan om weer persoonlijk woningaanbod te ontvangen.
Lees er meer over in het nieuwsbericht.

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.